Tutorial – inel din sarma argintata

Pentru ca ne dorim sa promovam si ideile de handmade al artistilor romani vom incerca sa va aducem din ce in ce mai multe idei si tutoriale ale acestora. Pentru azi v-am pregatit un tutorial pentru confectionarea unui inel din sarma argintata.

inel din sarma argintata tutorial

Avem in fata un inel foarte usor de realizat, care nu cere abilitati extraordinare sau cunostinte profunde in domeniul “wirework”-ului. Cred ca oricine a tinut o data o sarma in mana il poate realize cu usurinta. Nu este nevoie de multe materiale, nici de anumite materiale, ca sa fiu mai exacta. Doua sfere sa aveti, o bucatica de sarma pentreu baza si ceva sarma mai subtirica pentru “imbracat”. Bineinteles, sferele pot fi de orice culoare, chiar si marimi diferite, cum va cade voua mai usor si mai ales, cum vi se pare mai frumos. Sarma poate fi inlocuita cu sarma de cupru, sarma de argint sau orice alta sarma la indemana.

inel din sarma argintata tutorial11

Materiale:

-10 cm de sarma placata cu argint de 1 mm

-1 m de sarma placata cu argint de 0.315 mm

-2 sfere/agate

Unelte necesare:

-cleste plat

-clesti rotunzi

-forfecuta pentru sarme

-cleste pentru taiat sarme

-un mandrel sau ceva rotund pe care sa rulezi inelul

PASUL 1 – Incepeti sa infasurati sarma.

Luati bucata de sarma de 0.315 mm si incepeti sa o infasurati peste cea de 1 mm, ca in foto 1, lasand circa 1 cm la capat, neinfasurat (vezi in dreapta imaginii).

inel din sarma argintata tutorial2

PASUL 2 – Adauga prima sfera

Dupa aproape 4-5 cm de sarma imbracata, adaugati prima sfera la capatul lasat neinfasurat si faceti o bucla mica in capatul sferei, ca in fotografia nr 2. In fotografia nr 3, pliati bucla peste sfera, intr-un unghi drept dupa cum bine se vede.

inel din sarma argintata tutorial3 inel din sarma argintata tutorial4

Acum incercati sa aduceti toata sarma cea subtire, infasurata pe cea de 1 mm, cat mai aproape posibil de sfera si continuati sa infasurati catre capatul celalalt, ca in fotografiile 4 si 5.

inel din sarma argintata tutorial5 inel din sarma argintata tutorial6

PASUL 3 – Adauga a doua sfera

In acest al treilea pas, pe masura ce ne apropiem cu infasuratul de capatul sarmei, adaugati si a doua sfera (foto 6). Imediat ce ati adaugat-o, faceti aceleasi operatii ca si in pasul anterior: o bucla mica (foto 7), apoi indoiti bucla si lipiti-o efectiv de sfera (foto 8).

inel din sarma argintata tutorial7 inel din sarma argintata tutorial8 inel din sarma argintata tutorial9

In fotografia a 9-a, dupa ce am terminat si cu a doua sfera, continuam cu infasuratul sarmei pana toata sarma de 1 mm este complet acoperita. Taiem cu atentie sarma cea subtire, de 0.315 mm, cat mai aproape de sarma de baza, si ii ascundem capatul cu grija, folosind clestele cu capetele plate, presand usor, fortand sarma sa intre printre celelalte spire (foto 9)

inel din sarma argintata tutorial10

PASUL 4 – Transformati sarma astfel lucrata intr-un inel

Tot ce mai aveti de facut acum este sa luati sarma astfel lucrata si sa o modelati pe un mandrel sau pe ceva rotund, la indemana: marker, capac de tus, de oja- nu radeti, trebuie sa inventam daca nu avem fix ce ne trebuie!! Indoiti cu grija pentru a nu deforma sarma; plasati sferele una langa alta, eventual se vor petrece, in functie de ce marime doriti sa obtineti pentru inel.

Odata forma inelului fiind facuta, un reglaj usor se mai poate obtine si pe deget, dar cu atentie, totusi. In urmatoarea fotografie puteti vedea inelul gata modelat pe o bagheta (!) si… reglabil, dupa cum bine se vede!

inel din sarma argintata tutorial

Sper ca v-a facut placere sa urmariti aceste instructiuni si spor la lucru va doresc! Variatii pot fi destule, tot ce trebuie este sa va lasati imaginatia sa zburde!

Spor la lucru si numai bine,

Delilah

www.delilah.ro

www.mssdelilah.wordpress.com

mssdelilah@yahoo.com        

 

Puteti realiza inele dupa acest tutorial, pentru vanzare, dar nu uitati sa mentionati numele sau site-ul meu, ori de cate ori este nevoie (delilah / www.delilah.ro )

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s