Targ handmade – cum ne pregatim? partea 3

V-ati aranjat standul, produsele sunt pregatite pentru aprecieri si pentru a fi luate acasa, dar trebuie sa apara si vizitatorii. In fond, fara ei, targul nu este altceva decat o intalnire de socializare intre artizani. Si intalnirile de acest fel sunt bune si placute, dar cu colegii de breasla te poti intalni la o cafea si nu trebuie sa te chinui atat sa-ti aranjezi stand si sa platesti o taxa. Asa ca haideti sa vedem ce putem face pentru a profita la maxim de timpul petrecut la un targ.

Ce faci ca sa atragi vizitatorii la standul tau?

Ar fi multe lucruri de spus, insa ma voi limita la a enumera cateva. Astept comentarii de la voi si cu alte idei pe care le-ati pus in practica si au avut succes.

– un bol cu bomboane/caramele/etc. Serviti potentialii clienti cu ceva inainte sa va serveasca ei cu buzunarul/portofelul :). Cu siguranta oprirea pentru a lua o bombonica si un zambet cald ii va face cel putin sa priveasca mai atent si cu mai mult interes produsele pe care le prezentati.

– faceti o tombola. Stiu, asta nu e o idee noua, dar ce ati zice daca la tombola ar participa toti vizitatorii care doresc sa se inscrie? Puneti “la bataie” 2-3 produse ca si premii. Daca faceti tombola pentru cei care cumpara riscati sa aveti doar cateva bilete cu doar cativa clienti, insa daca se poate inscrie orice vizitator veti avea o mini-baza de date cu potentiali clienti, carora le puteti trimite apoi un mail de multumire pentru participare la tombola, bineinteles cu o invitatie de a va vizita site-ul/blogul 🙂

– faceti “ceva”. Vizitatorii incetinesc si chiar se opresc sa fava ce faceti. Daca faceti o brosa, pictati un tablou etc. cu siguranta trecatorii isi vor indrepta atentia asupra dvs.

– faceti un Guestbook unde persoanele interesate sa-si poata lasa datele de contact pentru a fi informati de noutatile legate de colectiile noi pe care le lansati, targuri la care urmeaza sa participati etc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s