Beginner’s corner – Cum sa fii mai ordonat in atelierul tau handmade?

Inca nu am vazut un artist care sa lucreze intr-un atelier mereu organizat si perfect curat. Creativitatea nu vine din ordine. Dar, desi atunci cand vrem sa punem lucrurile la loc ne trece prin cap ideea ca oricum la urmatoarea creatie le vom imprastia din nou, totusi vine o zi cand simti ca trebuie neaparat sa faci ordine. De obicei acea zi este cea in care cauti un material sau o unealta pe care stii sigur ca o ai, doar ca nu stii in care coltisor se ascunde :).

Iata cateva sfaturi pentru a-ti mentine spatiul de lucru organizat:

Gaseste-le un loc. Lucrurile nu pot fi puse la loc daca nu au un loc. Stabileste unde si cum vei pastra un lucru si de fiecare data cand termini de lucrat la un proiect  pune-l LA LOC.

Sursa

Eticheteaza.  Poti eticheta cum doresti, de la simple etichete autoadezive pe care sa scrii cu un marker ce e inauntru, pana la a lipi o poza cu ceea ce se afla in cutie. In functie de domeniul in care lucrati si inspiratie puteti eticheta intr-un mod foarte creativ. Daca spre exemplu tricotati sau crosetati puteti face niste ciucurei pe care sa-i prindeti de cutie astfel veti sti de fiecare sata ce culoare de ata este in cutie.

Sursa

Suprafata de lucru nu este spatiu de depozitare. Daca ati terminat de lucrat puneti uneltele si materialele la loc. Puneti si creatia la loc, fie ca este un obiect de decor si il puneti in locul pentru care a fost creat, fie ca este un articol creat pentru a fi vandut, caz in care il puneti in spatiul de depozitare pentru produsele ce urmeaza a fi vandute.

Curatenia in 5 minute. Daca doriti sa aveti intotdeauna un spatiu de lucru care sa va “invite” faceti-va 5 minute ca sa curatiti spatiul inainte de a pleca de la masa de lucru. Acest lucru va va ajuta si sa evitati anumite probleme cum ar fi lasarea unui lipici pe masa fara sa-i puneti capacul. Credeti-ma, mi s-a intamlat :).

Nivelul vizual. Tineti-va materialele la vedere, chiar daca sunt “la locul lor”. Daca materialele pot fi privite in ansamblu, cu siguranta va vor veni si ideile de combinare a acestora.

Sursa

Multi-artist. Daca sunteti o persoana care folositi mai multe tehnici pentru a crea, atunci e important ca organizarea materialelor, dar mai ales a uneltelor, sa fie facuta pe categorii.

Inspiratie. Sunt multe lucruri care ne inspira, fie ca e natura, o prezentare de moda sau orce altceva. Puneti-le pe o tabla de pluta, prinse cu ace, tineti laptopul pe masa de lucru pentru a vizualiza pozele, sau de ce nu, folositi o rama foto digitala pe care sa puneti un slideshow cu imagini care va inspira.

Sursa

Carnetelul cu idei. E de mare folos sa aveti in permanenta cu voi ceva de scris si un carnetel. Nu ati vrea sa pierdeti o “super-idee” pentru ca nu ati avut cum sa o notati. Din fericire tehnologia a avansat foarte mult si faptul ca avem cu noi un amartphone este suficient :).

Inspirat dupa articolul de aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s