Tutorial – Transforma un tricou intr-un bolero

Aveti un tricou intr-o culoare interesanta, dar va este prea mare si nu il pueti purta? Il puteti transforma intr-un bolero. Iata cum:

Pasul 1

Impaturati tricoul in doua, precum in imaginea de mai jos. Folositi creta sau o bucata dintr-un sapun solid pentru a desena forma pe care doriti sa o aiba boleroul dvs. Apoi taiati tricoul pe liniile tocmai desenate.

Daca doriti ca in partea din spate sa fie drept, atunci decupati doar in partea din fata dupa liniile desenate, iar in spate taiati drept..

Pasul 2

Masurati 10 cm de la cusatura de atasare a manecii de umar si faceti un semn, apoi masurati 3 cm in partea de jos a manecii si faceti un semn. Uniti cele doua puncte si taiati maneca. Repetati si cu cealalta maneca.

Pasul 3

Trasati o linie dreapta pe mijlocul tricoului si taiati doar partea din fata a materialului. Apoi coaseti toate marginile boleroului, inclusiv manecile, cu o cusatura zig-zag de dimensiune mica si tinand materialul intins. Astfel veti obtine acea margine ondulata. Mai multe detalii despre cusatura ondulata aici

Pasul 4

Luati materialul ramas din partea de jos a tricoului si taiati-l in fasii de 5-8 cm. transformati aceste fasii de material in volanase folosind tehnica de aici.  Coaseti aceste volanase pe partea din fata a boleroului.

Si gata, aveti un bolero jucaus si colorat, dar mai ales unic, handmade si confectionat chiar de voi 🙂

Sursa tutorial

Advertisements

2 responses to “Tutorial – Transforma un tricou intr-un bolero

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s