Targ handmade – cum ne pregatim? partea 1

Ne-am gandit ca v-ar fi de folos o lista cu sfaturi pentru participarea la targuri. Poate sunteti la inceput de drum in handmade si va doriti sa participati la primul targ sau poate ati participat deja si ati vrea sa stiti ce se poate face in plus pentru o experienta cat mai placuta.

Cand primiti o invitatie de participare la un targ prima intrebare la care ar trebui sa va raspundeti este: Am suficiente produse pentru a participa? Daca raspunsul este da, trebuie sa va ganditi daca sunteti dispusi sa faceti eforturi banesti si fizice pentru deplasare. Recomandarea noastra este sa mergeti mai intai la targuri locale deoarece se reduc foarte mult cheltuielile in acest mod.

Fiti realisti. Nu va asteptati la castiguri fabuloase de la primele targuri. Daca totusi le obtineti considerati-va norocosi :). Veti observa ca anumite produse pe care poate le vindeti cu succes pe site/blog nu se vand la fel de bine si la targ. Nu uitati ca pe site intra persoanele interesate, dar la un targ vin tot felul de oameni cu tot felul de preferinte. Priviti primele targuri ca pe o oportunitate de a afla ce cred oamenii despre creatiile voastre, precum si ce fel de produse cauta. Daca faceti produse sofisticate, complexe, care vor avea si preturi pe masura, ar fi bine sa aveti cu voi si cateva produse mai simple si la preturi mai mici, numai bune pentru cumparaturile impulsive 🙂

Reguli de baza

1. Nu abandona standul. Daca trebuie sa mergi la baie, sa mananci etc. roaga un prieten sau persoana de la standul vecin sa-ti supravegheze si standul tau.

2. Fii organizat/a. Aranjeaza frumos marfa de vanzare si pune la o parte cutiile sau recipientele pe care le-ai folosit pentru a le transporta la targ. Nimeni nu e atras de un stand care arata dezordonat.

3. Carti de vizita. Asigura-te ca ai suficiente carti de vizita pentru a imparti persoanelor interesate. Nu stii nicidata cine e strainul din fata ta si ce comenzi mari iti poate aduce pe viitor 🙂

Pentru sanatatea ta:

– Hidratare. Asigurate ca ai cu tine suficienta apa.

– Crema de plaja. Daca mergi la un targ in aer liber vara, nu uita sa-ti protejezi pielea de razele soarelui.

– Tantari. Nu uita un antirepelent daca mergi la targuri in aer liber care tin pana tarziu in noapte. Tantarii iti pot crea mari neplaceri.

Cu ce ne imbracam?

Ar fi indicat sa ne imbracam in ceva confortabil, dar potrivit cu evenimentul si sa luam cei mai confortabili pantofi pe care ii avem. De evitat hainele prea decoltate, fustele prea scurte, tocurile inalte si pantofii incomozi etc. deoarece ne dorim sa atragem clientii pentru frumusetea produselor, nu pentru altceva :).

Pentru situatii neprevazite luati o bluza mai groasa si o pelerina.
Tineti aproape, urmeaza partea 2: Cuma ne aranjam standul?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s