Tutorial – tablou cu hartie creponata

V-ati mutat in casa noua sau pur si simplu vreti o schimbare de decor? Iata un mod de a confectiona tablouri decorative cu costuri reduse.

Materiale necesare:

  • o panza atasata de o rama
  • pensula
  • foarfeca
  • vopsea acrilica
  • lipici Mod Podge (daca nu gasiti in magazite, gasiti aici o reteta ca sa vi-l faceti singuri)
  • hartie creponata

Eu am vazut panza gata pregatita in Jisk, dar e foarte posibil sa gasiti la orice magazin de bricolaj si nu costa prea mult.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa vopsiti panza in alb, chiar daca aceasta e deja alba, dupa vopsire va arata mult mai frumos.

Pana se usuca vopseaua puteti incepe sa pregatiti hartia creponata. Nu recomandam cumpararea unei hartii de inalta calitate, care e mai groasa. Cu cat e mai ieftina, cu atat e mai transparenta, si efectul va fi mai pronuntat. Taiati cercuri (triunghiuri, patrate, inimioare, orice) de diverse marimi.

Inainte de a lipi hartia pe panza incercati diverse moduri de aranjare a acesteia.

Dupa ce ajungeti la varianta dorita intindeti un strat de Mod Podge unde trebuie sa fie primul cerc. Apoi asezati hartia incet si cu atentie pentru a nu lasa bule de aer. Este mai simplu sa asezati o magine si sa avansati incet spre final.

Dupa ce ati asezat hartia mai dati un strat de Mod Podge deasupra. Atentie ca hartia e umeda de la stratul aterior si se poate rupe usor distrugand proiectul. Recomandam sa asteptati cateva minute pentru a diminua acest risc.

Repetati pasii de mai devreme si cu restul cercurilor.


Dupa uscare nu va ramane decat sa-l asezati la loc de cinste pentru a fi admirat de toti cei care va trec pragul.

Sursa: Mr. Handsome Face

Sugestii:

Nu e obligatoriu sa folositi cercuri, puteti folosi orice figura geometrica. Puteti face fundalul negru, sau orice alta culoare doriti.

Puteti alege hartia in culorile toamnei si sa decupati frunze pa care sa le lipiti apoi pe panza pentru un tablou special de toamna.

O alta idee e sa decupati inimioare de diverse marimi si nuante de rosu/roz si sa faceti un tablou pentru o persoana speciala de ziua indragostitilor.

Asteptam sa vedem cu ce idei veniti voi. Daca ati facut un tablou dupa acest totorial va rugam sa puneti link-ul intr-un comentariu sau sa ne dati share pe Facebook.
SplashOne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s